ROT/RUT-avdrag

RUT-avdrag för reparation och underhåll av vitvaror

Från och med 1 januari 2017 är det möjligt att få rätt till RUT-avdrag, alltså 50 % skattereduktion, på arbetskostnaden vid en reparation och underhåll av vitvaror i hemmet.

Det gäller för tvättmaskin, torktumlare och torkskåp, diskmaskin, kyl, frys, vinkyl, spis, spishäll, köksfläkt, spiskåpa, ugn och mikrovågsugn, tillbehör som är inbyggda i vitvaran, till exempel ismaskin, eller vattenmaskin.

RUT-avdrag ges även för arbete med förebyggande underhåll, till exempel byte av kompressorer eller andra reservdelar, felsökning, oavsett om det medför en reparation eller inte.

RUT-avdraget gäller för såväl inbyggda som fristående vitvaror.

Uppmärksamma vänligen att RUT-avdraget gäller enbart för reparation och underhåll som utförs i hemmet. Det gäller endast för privatpersoner bosatta i Sverige samt de som har RUT-avdrag kvar att utnyttja.

Läs Skatteverkets fullständiga villkor för mer information.

Kom ihåg att du som beställare måste meddela att du önskar få RUT- eller ROT-avdrag på arbetskostnaden. Detta görs vid bokningstillfället.

Snabb service med lokal närvaro.

Spetskompetens inom hushållsmaskiner.

Mindre kostnader för dig och miljön.

Offert / service

Hur hittar jag produktnummer (PNC), modellnummer eller serienummer?

Modellnummer och produktnummerkod finns på ett klistermärke på din produkt. Välj produkttyp nedan så visas platsen för klistermärket på din produkt.